28/02/10

WQ Romanos: Menú


MENÚ:
Gustatio:ovos de perdiz frixidos, aceitunas, setas, leituga, allos, ostras e peixes en salmoira.

Para beber mulsum(viño con mel)

Comissatio: tetiñas de leitón recheas de pétalos de rosas, galias de Guinea asadas, cervo asado, atún asado e outros peixes.

Para beber: viño.

Secundo mesae: pastel de dátil recheo de mazá, mel e viño; froitos secos torrados, albaricoques secos, queixo e cestas de froitas

Os Gustatio solían ser alimentos condimentados con pementa e aceite. A xente humilde comía pan de cebada sin fermento pero o dos ricos era pantrigo. O porco era a carne de consumo máis común.
A salsa de peixe (GARUM) era esencial nos banquetes romanos. Tiña un sabor moi forte que diximulaba os posibles sabores de alimentos en non moi bo estado de conservación (non tiñan nevera)

Coidaráse de que tódalas fontes cheguen ás mesas moi adornadas, coma esculturas. Iso é tan importante coma o que levan para comer.

Ningún comentario: